Chipotle papričky

Chipotle papričky

  • Druh:Sušené papričky
  • Pôvod:Mexiko
  • Štipľavosť:

  • Číslo produktu:312
  • Strážny pes:Zapnúť
  • Dostupnosť:skladem
  • Cena s DPH:2,36 
ks

Zloženie: celé údené papričky Jalapeno

Množstvo: 10g

 

Krajina pôvodu: USA


Jalapeno papričky sú pôvodom z Mexika mesta Jalapa Enríquez v štáte Veracruz. Svojou štipľavosťou patrí medzi mierne štipľavé s nízkym obsahom SHU.

Ako sa papričky chipotle vyrábajú?

Celé zrelé Jalapeno papriky sa údia za pomoci dymu z dreva Mesquite. Týmto jednoduchým procesom sú Jalapeno papričky zbavené vody a je im dodaná charakteristická veľmi príjemná dymová aróma.

Ako chipotle využiť? Asi to mnohých prekvapí, ale chipotle papričky sú výborne samotné, po odstránení semien a štipľavejšiej dužiny. Môžete ich prežúvať ako ktorékoľvek iné sušené ovocie alebo zeleninu.

Bežne sa chipotle používa pri príprave chutney, salsa omáčok, chilli con carne, dipov alebo BBQ omáčok.

Veríme, že veľmi obľúbené mexické chipotle si nájde miesto aj vo Vašej kuchyni.


Upozornenie: Aktuálna šarže papričiek je tmavej farby!

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý večer vespolek!Velmi raritní a plodná odrůda pro venkovní pěstování. Vyniká masitou dužninou, mezi paprikami vůbec nejvyšší. Semínka budou …



Dobrý večer vespolek!

Velmi raritní a plodná odrůda pro venkovní pěstování. Vyniká masitou dužninou, mezi paprikami vůbec nejvyšší. Semínka budou v listopadu a též sazeničky v dubnu 2019. Máte se na co těšit! ;-)
(Foto: Mini Rocoto Brown, Paprika Chlupatá, až 50 000 SHU, v Nové Pace 28.9.2018)
www.seminka-chilli.cz - nepálí, ale hřeje... Více infomací…

Dobrý den vespolek!Výnos z rostliny zatím 880g. Tak 80%!j(MISSING)eště zraje! Sice pozdě, ale přece! ;-) Pěstuje někdo tuto naší odrůdu?(Foto: Bhut…



Dobrý den vespolek!

Výnos z rostliny zatím 880g. Tak 80%!j(MISSING)eště zraje! Sice pozdě, ale přece! ;-) Pěstuje někdo tuto naší odrůdu?
(Foto: Bhut Jolokia Yellow 5,2 kg, až 1000 000 SHU, v Nové Pace 27.9.2018)
www.seminka-chilli.cz - nepálí, ale hřeje... Více infomací…
Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek