3v1 nejpálivější chilli koření
3v1 nejpálivější chilli koření
- Druh:Chilli korenie
- Pôvod:Indie, Mexiko
- Štipľavosť:
- Číslo produktu:318
- Strážny pes:Zapnúť
- Dostupnosť:skladem
- Cena s DPH:10,29 €
3v1 najštiplavejšie chilli korenie = 3 x 13 ml korenie v praktickom uzatvárateľnom balení
Trinidad Scorpion Butch Taylor korenie
Zloženie: mleté papričky Trinidad Scorpion Butch Taylor
Hmotnosť: 7 g
Krajina pôvodu: USA
Štipľavosť: až 1 463 700 SHU
Najpálivejšou papričkou na svete: 1.3.2011Guinnessova kniha rekordov
Bhut Jolokia korenie
Zloženie: mleté papričky Bhut Jolokia
Hmotnosť: 7g
Krajina pôvodu: India
Štipľavosť: až 1 041 427 SHU
História papričky Bhut Jolokia
Paul Bosland z Čile Pepper inštitútu analyzoval ako prvý pri papričkách Bhut Jolokia viac ako 1 milión Scovilleho jednotiek štipľavosti (SHU). A v roku 2006 bola dokonca zaradená do Guinnessovej knihy rekordov ako najštipľavejšia chilli paprička na svete.
Popis papričky Bhut Jolokia
Plody sú pretiahnuté 5 - 8,5 cm dlhé, 2,5 - 3 cm široké. Majú vlniaci sa povrch. Papričky dozrievajú od zelenej do po jasne červené zafarbenie. Pestovateľské podmienky sú rovnaké ako pre papričku Habanero a ostatné papriky rodu C. Chinenses. Do 90 dní od presadenia sú struky zelené a pri 120-tich dňoch v plnej zrelosti červené.
Mletá Bhut Jolokia má cez svoju extrémnu štipľavosť svoju nezameniteľnú a charakteristickú vôňu a chuť. Je vhodná ako dochucovadlo polievok, šalátov alebo gulášov. Mletá Bhut Jolokia sa dá tiež využiť na prípravu veľmi štipľavej chilli omáčky v prípade, že nemáte po ruke Bhut Jolokia čerstvú.
Pri manipulácii a uchovávania mletej papričky Bhut Jolokia majte na pamäti, že sa jedná o extrémne štipľavý produkt, ktorý pri vdýchnutí aj pri malej koncentrácii veľmi dráždi sliznicu. Tieto účinky sú porovnateľné ku korenenému spreju.
Habanero korenie
Zloženie: mleté papričky habanero Orange
Hmotnosť: 7 g
Krajina pôvodu: Mexiko
Štipľavosť: až 577 000 SHU
Habanero
Habanero (Capsicum chinense Jacquin) (pôvod slova pochádza zo španielskeho Havana) jednou z viacerých štipľavejších druhov. Nezrelé habanerá sú zelené, v priebehu zrenia menia svoju farbu. Najznámejšie farby sú červená, žltá, oranžová, hnedá, fialová, najväčšou zaujímavosťou je Habanero White (biela). Typické zrelé habanero je 2-6 cm veľké. Väčšina papričiek habanero dosahuje pálivosti 200.000 - 300.000 Scovilleho jednotiek pálivosti (SHU). Jediná Habanero Red Savina dosahuje pálivosti až 500.000 SHU jednotiek.
Pôvod papričiek je pravdepodobne z Kuby, odkiaľ sa paprička dostala na Yucatán, kde sa jej dnes ročne zožne zhruba 1.500 tony. Ďalšími miestami, kde sa vo väčšom množstve pestuje, sú Belize, Kostarika a niektoré štáty USA (Texas, Idaho a Kalifornia).
Štipľavosť papričky a jej delikatesna chuť z nej robí veľmi populárnu prísadu do omáčok a jedál.
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €