3v1 nejpálivější chilli koření

3v1 nejpálivější chilli koření

  • Druh:Chilli korenie
  • Pôvod:Indie, Mexiko
  • Štipľavosť:

  • Číslo produktu:318
  • Strážny pes:Zapnúť
  • Dostupnosť:Není skladem
  • Cena s DPH:7,58 

3v1 najštiplavejšie chilli korenie = 3 x 13 ml korenie v praktickom uzatvárateľnom balení

Cena pôvodne 267, -

Ušetríte 33% tj. 89, -

 

Trinidad Scorpion Butch Taylor korenie

Zloženie: mleté papričky Trinidad Scorpion Butch Taylor

Hmotnosť: 7 g

Krajina pôvodu: USA

 

Štipľavosť: až 1 463 700 SHU

 

Najpálivejšou papričkou na svete: 1.3.2011Guinnessova kniha rekordov

Trinidad Scorpion Butch T



Bhut Jolokia korenie

Zloženie: mleté papričky Bhut Jolokia

 

Hmotnosť: 7g

Krajina pôvodu: India

 

Štipľavosť:  až 1 041 427 SHU

História papričky Bhut Jolokia

Paul Bosland z Čile Pepper inštitútu analyzoval ako prvý pri papričkách Bhut Jolokia viac ako 1 milión Scovilleho jednotiek štipľavosti  (SHU). A  v roku 2006 bola dokonca zaradená do Guinnessovej knihy rekordov ako najštipľavejšia chilli paprička na svete.


Popis papričky Bhut Jolokia

Plody sú pretiahnuté 5 - 8,5 cm dlhé, 2,5 - 3 cm široké. Majú vlniaci sa povrch. Papričky dozrievajú od zelenej do po jasne červené zafarbenie. Pestovateľské podmienky sú rovnaké ako pre papričku Habanero a ostatné papriky rodu C. Chinenses. Do 90 dní od presadenia sú struky zelené a pri 120-tich dňoch v plnej zrelosti červené.

 

Mletá Bhut Jolokia má cez svoju extrémnu štipľavosť svoju nezameniteľnú a charakteristickú vôňu a chuť. Je vhodná ako dochucovadlo polievok, šalátov alebo gulášov. Mletá Bhut Jolokia sa dá tiež využiť na prípravu veľmi štipľavej chilli omáčky v prípade, že nemáte po ruke Bhut Jolokia čerstvú.

 

Pri manipulácii a uchovávania mletej papričky Bhut Jolokia majte na pamäti, že sa jedná o extrémne štipľavý produkt, ktorý pri vdýchnutí aj pri malej koncentrácii veľmi dráždi sliznicu. Tieto účinky sú porovnateľné ku korenenému spreju.

Habanero korenie

Zloženie: mleté papričky habanero Orange

 

Hmotnosť: 7 g

 

Krajina pôvodu: Mexiko

 

Štipľavosť: až 577 000 SHU

Habanero

Habanero (Capsicum chinense Jacquin) (pôvod slova pochádza zo španielskeho Havana) jednou z viacerých štipľavejších druhov. Nezrelé habanerá sú zelené, v priebehu zrenia menia svoju farbu. Najznámejšie farby sú červená, žltá, oranžová, hnedá, fialová, najväčšou zaujímavosťou je Habanero White (biela). Typické zrelé habanero je 2-6 cm veľké. Väčšina papričiek habanero dosahuje pálivosti 200.000 - 300.000 Scovilleho jednotiek pálivosti (SHU). Jediná Habanero Red Savina dosahuje pálivosti až 500.000 SHU jednotiek.

 

Pôvod papričiek je pravdepodobne z Kuby, odkiaľ sa paprička dostala na Yucatán, kde sa jej dnes ročne zožne zhruba 1.500 tony. Ďalšími miestami, kde sa vo väčšom množstve pestuje, sú Belize, Kostarika a niektoré štáty USA (Texas, Idaho a Kalifornia).

 

Štipľavosť papričky a jej delikatesna chuť z nej robí veľmi populárnu prísadu do omáčok a jedál.

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!Také jste měli sváteční oběd? A když už masíčko, tak pořádně ochucené! ;-) Doporučujeme Marinádu s Jolokií. Poctivou, ručně…



Dobrý den vespolek!

Také jste měli sváteční oběd? A když už masíčko, tak pořádně ochucené! ;-) Doporučujeme Marinádu s Jolokií. Poctivou, ručně vyráběnou, bez chemie!

https://www.seminka-chilli.cz/marinada-s-jolokii-82865.html Více infomací…

Dobrý den vespolek!Právě jsme doplnili všechny chilli pasty. Balíček 5v1 je opět k mání ;-) (Foto: Jolokia Sajrajt, z papriček Bhut Jolokia…



Dobrý den vespolek!

Právě jsme doplnili všechny chilli pasty. Balíček 5v1 je opět k mání ;-) (Foto: Jolokia Sajrajt, z papriček Bhut Jolokia Yellow)

www.seminka-chilli.cz - nepálí, ale hřeje... Více infomací…
Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek