Grilovanie hydinového mäsa

  • Grilovanie hydinového mäsa

    Ako na grilovanie hydinového (kuracieho) mäsa?


    Kuracie mäso je rýchlo prepečené a málo tučné, to majte na pamäti, pretože pri nesprávnej tepelnej úprave ho vysušíte a tým pádom znehodnotíte. Na grilovanie sa hodia ako prsné, tak stehenné rezne. Prsné sú o poznanie suchšie, keď však prsnému kuraciemu mäsu ponecháte kožu stratí oveľa menej šťavy. Stehenné rezne sú oveľa tučnejšie, prerastenejšie a tým aj šťavnatejšie, pre grilovanie sú považované za najvhodnejšie.


    Na grilovanie vyberajte kuracie mäso čerstvé. Mäso nikdy nenaklepavajte. Do grilovaného mäsa nikdy nevpichujte. Mäso, ktoré marinujete dlhšie ako 12 hodín nesoľte, soľ mäso dehydruje a všetka šťava z neho vytečie. Kuracie mäso grilujeme najprv z prudka aby sa nám zatiahlo potom uberieme na teplote ..


    Marinovanie mäsa:

    Existujú dva spôsoby na marinovanie kuracieho mäsa:

    • Mäso nemarinujte pred tepelnou úpravou, nesoľte ani nekoreňte. Byliny a koreniace prísady sa na grile spália a soľ mäsu nabúra vlákna a tým z neho vytečie šťava na gril. Koreniace prísady, soľ a bylinky pridávajte až po tepelnej úprave. Môžete tiež použiť rôzne druhy omáčiek a kúsky mäsa doň namáčať.

    • Mäso pred tepelnou úpravou marinujeme aby bolo krehkejšie, čím sa skráti doba tepelnej úpravy, a bude mať aj lepšiu chuť. Mäso nakladajte do marinády najlepšie deň vopred. V prípade, že ste zabudli mäso naložiť do marinády, môžete ho masírovať. Plátky mäsa sa miesia tak dlho až sa tekutina vstrebe. Na 1 kg mäsa sa používa 200 ml marinády.

    Aké sú grilovacie časy pre hydinové mäso?

    • celé kurča do hmotnosti 2kg 1 - 1 a 1/2 hodiny nepriameho grilovania

    • kuracie prsné mäso 8 - 12 minút priameho grilovania

    • kuracie krídielka, prsné 30 minút nepriameho grilovania

    • kuracie špízy 6 - 8 minút priameho grilovania

    • Morčacie mäso, morka do 5 kg 1 a? - 2 a 1/2 hodiny nepriameho grilovania

    • Morčaciemäso, morka do 6 kg 2 a? - 3 hodiny nepriameho grilovania

    • Morčacie mäso, morka do 8 kg 2 a? - 3 a 3/4 hodiny nepriameho grilovania

    • morčacie rezne hrubé 1,5 cm 6 - 8 minút priameho grilovania

    • kačacie mäso do 3 kg 1 a 1/2 - 2 hodiny nepriameho grilovania

    • hus do 3 kg 1 a 1/2 - 2 hodiny nepriameho grilovania

    Keď je kuracie mäso hotové, nechajte ho pár minút oddýchnuť, šťava koncentrovaná v strede mäsa sa vstreba do celého kusu a bude tak chutnejšie. V prípade, že sa budete ponáhľať Vám šťava z mäsa vytečie von.


    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

    Čti více
  • Grilované kuracie prso na grile Weber

    V jednoduchosti je sila. Grilovať kuracie prso zvládne naozaj každý. Najdôležitejšie pri grilovaní kuracieho mäsa je však dosiahnuť správneho stupňa prepečenia, nesmie byť ani surové a ani veľmi prepečené, inak stratí svoju jedinečnú šťavnatosť a nebude tak dobré.

    Čerstvé kuracie prsné rezne umyjeme pod studenou vodou. Odstránime prebytočný tuk a šľachy. V prípade, že nebudeme kuracie mäso marinovať, osolíme ho a potrieme omáčkou Habanero mučíto (môžete použiť aj vlastné domáce chilli omáčky, alebo korenie, ale nám sa najviac osvedčila táto omáčka).

    Medzitým si rozpálime gril na priame grilovanie. U plynového grilu máme horáky na plný výkon. Pri dosiahnutí 200 - 250 °C je gril Weber po očistení roštu a namazaný tukom (aby sa kuracie mäso nepripekalo), pripravené na grilovanie.

    Dĺžka grilovania je závislá na teplote a veľkosti kuracích pŕs. Obvyklá doba grilovania na grile Weber býva 10 - 12 minút. V prípade, že neviete v akom štádiu prepečenia Vaše kuracie prsičká sú, stlačte zľahka prstom uprostred, odtlačok prsta by sa nemal vracať späť a na dotyk by malo byť tuhé. V prípade, že je stále mäkké značí to, že je stále surové a vyžaduje dlhšiu tepelnú úpravu. V prípade, že chcete vytvoriť pre hostí pekný vzhľad mriežky na plátku kuracieho mäsa sa Vám podaria tým, že ho otočíte po 2 - 3 minútach o 45 °C, vytvorí sa Vám nádherná mozaika roštu grila.


    Najväčších chýb pri grilovaní ktorých sa môžete dopustiť sú:

    • vpichovanie do mäsa ostrým nástrojom (vytečie Vám všetka šťava)

    • málo rozpálený gril, šťava sa nekoncentruje vnútri mäsa, začne vytekať von

    • po ugrilovaní mäso ihneď servírujete, je dobré ho nechať pár minút odpočinúť (šťavy zo stredu mäsa sa rozprestrú, bude oveľa chutnejšie a šťavnatejšie)

    TIP: Kuracie prso možno podávať z pečenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom a grilovaným bielym pečivom s bylinkovým maslom.


    Chilli-shop.sk Vám prajú veľa štipľavých zážitkov a dobrú chuť!



    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!



    Čti více
  • Kurča na pivnej plechovke na grile Weber

    Otvoríme plechovku s Vaším obľúbeným pivom a odlejeme polovicu obsahu, obalíme ju do alumíniovej fólie a postavíme na rovnú plochu stola. Gril pripravíme na nepriame grilovanie (na strednú teplotu cca 150 °C).

    Umyté kurča osušíme papierovým obrúskom. Riadne mäso nakoreníme grilovaciou zmesou, v dutine a na povrchu, môžeme tiež okoreniť pod kožou a pridať niekoľko plátkov zmäknutého bylinkového masla. Takto pripravené mäso nabodnite na plechovku od piva, ako je zrejmé z galérie fotografií.

    Kurča opatrne položte na rozpálený gril a oprite ho o stehienka.

    Grilované kurča na pivnej plechovke je hotové zhruba za dve hodiny. Približne 20 minút pred koncom grilovania môžete pridať na teplote a potierať barbecue omáčkou. V našom prípade sme použili omáčku Habanero mučíto.

    Pokiaľ máte radi chrumkavú kôrku, tento recept je pre Vás tou najlepšou voľbou. Aj keď je kuracie mäso suchšie, takto pripravené kuracie mäso je stále šťavnaté, rovnako ako u grilovaní celých kuracích pŕs.

    Chilli-Shop.sk odporúča grilované kurča na plechovke s pivom!


    Zháňate inšpiráciu pred nadchádzajúcou grilovaciou sezónou? Nechajte si poradiť kvalitný plynový gril, ktorý Vás určite nesklame. Odporúčame grily Weber od wgrills.cz

    Čti více
  • Grilované kuracie saté

    Z prsného kuracieho mäsa odkrojíme "kuraciu sviečkovú", malé previsnuté kúsky kuracích pŕs (najjemnejšie časti kuracieho mäsa). Umyjeme a napichneme na bambusové tyčky vopred namočené vo vode (alebo na drevené špajdle). Na marinádu pokrájame na malé kúsky citronely, cesnak, citrónovú šťavu, mletú kurkumu, rybiu omáčku, kokosové mlieko (alebo smotanu), chilli omáčku alebo chilli mleté korenie a drvený koriander, trstinový cukor, čierne korenie vložíme do maždiara a vymiešame v krémovitú pastu (marinádu). Marinádou potom zalievame pripravenú kuraciu sviečkovú napichanú na špajdle a necháme tri hodiny marinovať. Každú hodinu obraciame, aby sa chute dostali čo najviac do kuracieho mäsa.

    Počas marinovania si môžeme pripraviť výborný jednoduchý doplnok, uhorkovú čalamádu. Uhorku nakrájame na kocky, cibuľu na jemné kocky, cesnak vymiešame, pridáme soľ, ocot, cukor, čierne mleté korenie, všetko zamiešame a vložíme do servírovacej misky. Zalejeme vodou, zamiešame a posypeme praženými a najemno sekanými arašidami.

    Grilovanie kuracieho saté

    Rozpálime gril na priame grilovanie. Nezabudnite rošt riadne vykefovať a potrieť olejom (kúskom slaniny), je to najčastejší problém pre prichytávanie mäsa k roštu!

    Rozložíme na gril kuracie saté a špajdle zakryjeme kúskom pečiaceho alobalu, aby nám nezačali horieť.

    Grilujeme z každej strany približne 2 minúty a podávame s vychladenou uhorkovou čalamádou.

    Tento recept je síce trochu náročnejši na prípravu, ale rozhodne stojí za vyskúšanie! Pri každej príležitosti grilovaní kuracích pŕs nezabudnite odrezať "kuraciu sviečkovú" na tento výborný pokrm.

    Chilli-shop.sk Vám prajú dobrú chuť!


    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!


    Čti více
  • Kuracie kúsky - CHICKEN STRIPS

    Máte radi chrumkavé a šťavnaté HOT STRIPS (kuracie prúžky)? Recept na HOT STRIPS Vás určite poteší v tom, že si už môžete túto kuraciu špecialitku pripraviť kedykoľvek sami v pohodlí Vášho domova alebo skôr kuchyne :-)

    Opláchnuté a očistená kuracie stehenné rezne osolíme bylinkovou soľou, potrieme podľa potreby štipľavosti omáčkou Joloka mučíto a alebo Moruga mučíto. Pridáme 2 - 3 lyžice sójovej omáčky, 1 - 2 lyžice medu a trochu oleja. Všetko dôkladne premiešame a necháme ideálne deň v chladničke marinovať.

    Marinované kuracie krídielká CHILLI HOT STRIPS pol hodiny pred ďalším spracovaním vyberieme z chladničky. Medzitým si pripravíme vajcia, ktoré zľahka osolíme, pridáme hladkú múku a vypracujeme tekutejšie cestíčko. Každý kúsok mäsa v ňom poctivo vyvaľkáme a obalíme v kukuričnej strúhanke.

    Kuracie kúsky smažíme vo fritovacom hrnci na 190 °C po dobu 2 - 3 minút, do ľahkého zhnednutia. Potom umiestnime na 5 minút do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a necháme dopiecť.

    Po dopečení hotové CHILLI HOT STRIPS vytiahneme z rúry a necháme ešte 5 minút odpočinúť, aby sa šťavy uvoľnili po celom mäse.

    Podávame teplé buď zo zeleninovým šalátom, zemiakmi, či bielym pečivom.


    Chilli-shop.sk Vám prajú dobrú chuť!

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštiplavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!


    Čti více
  • Kuracie krídelka CHILLI HOT WINGS v chrumkavom cestíčku

    Máte radi chrumkavo štipľavé HOT WINGS (kuracie kridielka), prekliato dobré kura je obľúbené z fastfoodov? Tento recept Vás určite poteší v tom, že si už môžete túto lahodnú dobrôtku pripraviť sami v pohodlí domova.

    Umyté a očistené kuracie kridielká osolíme bylinkovou soľou, potrieme podľa potreby štipľavosti omáčkou Jolokia alebo Moruga mučíto. Pridáme 2 - 3 lyžice sójovej omáčky, 1 - 2 lyžice medu a trochu oleja. Všetko dôkladne premiešame a necháme minimálne do druhého dňa v chladničke marinovať.

    Marinované kuracie kridielka CHILLI HOT WINGS pol hodiny pred ďalším spracovaním vyberieme z chladničky. Medzitým si pripravíme vajíčko, ľahko ho osolíme, pridáme hladkú múku a vypracujeme tekutejšie cestíčko. Každé kridielko v ňom vykúpeme a obalíme v kukuričnej strúhanke.

    Kuracie kridielka smažíme vo fritovacom hrnci na 190 °C po dobu 2 - 3 minúty, ľahko do zhnednutia. Potom umiestnime na 5 - 10 minút do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a necháme dopiecť.

    Po dopečení hotové CHILLI HOT WINGS vytiahneme z rúry a necháme ešte 5 minút odpočinúť, aby sa šťavy uvoľnili po celom mäse.

    Podávame teplé zo zeleninovým šalátom, zemiakmi či bielym pečivom.


    Chilli-shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korenie z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštiplavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!


    Máme veľmi dobré skúsenosti s grily Weber od wgrills.cz.Nechajte si poradiť kvalitný plynový gril Weber!  


    Čti více
  • Kuracie stehienka na mede s chilli

    Olivový olej, soľ, mletú sladkú papriku, chilli korenie a med zmiešame dohromady a vytvoríme tak marinádu, ktorú nalejeme na umyté kuracie stehienka a celé riadne premiešame. Vložíme do chladničky a necháme cez noc marinovať.


    Druhý deň kuracie stehná vyberieme, naukladáme na pekáč a dáme piecť na 180 °C s kúskom masla. Pečieme 30 - 40 minút, až nám chytia bronz.


    Upečené kuracie stehienka s chilli podávame zo zemiakmi, ryžou alebo samotné.

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

    Čti více
  • Morčací hamburger plnený smotanovým syrom a Habanero Chocolate papričkami

    Habaneros Chocolate nechutia ako čokoláda, ale ich názov je odvodený od ich tmavo hnedej farby. Sú veľmi chutné a smotanovému syru dodajú skvelú štipľavosť.

    • do veľkej misy dajte morčacie mäso, rascu, kajenské korenie, strúhanku a olivový olej, dobre všetko premiešajte, ale nie zase moc

    • z vymiesenej hmoty urobte 4 mäsové placky a dajte si ich bokom

    • náplň si pripravíme tak, že zmiešame krémový syr, kajenské korenie a nasekané Habanero Chocolate papričky, dobre všetko premiešajte

    • rozohrejte gril na strednú teplotu a smažteich asi 6 minút z každej strany alebo kým mäso nebude dôkladne prepečené

    • potom na polovicu osmaženej žemle dajte náplň a na ňu mäso, na mäso dajte nakrájané avokádo a druhú polovicu žemle, podávajte!

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavéUvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštiplavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

     

     


    Čti více
  • Kuracie stehienka na grile Weber

    Kuracie stehienka dôkladne umyjeme, osušíme alebo necháme odkvapkať. Marinovanie vykonávame bezprostredne pred samotným grilovanim, najdlhšie však 2 hodiny. Osolené mäso pri dlhšom marinovaní púšťa šťavu a mäso sa tak stáva suchým a napoživatelným.

    Umyté kuracie stehienka pokvapkáme trochou rastlinného oleja, osolíme, dochutíme obľúbeným chilli korením alebo chilli omáčkou. Môžeme pridať aj sušené, ak máme tak čerstvé, bylinky z vlastnej záhradky (tymián, oregáno, bazalka). Všetko dôkladne premiešame a necháme pri izbovej teplote aspoň pol hodiny odpočívať.

    Medzitým si rozohrejeme plynový gril Weber na 150 °C a pripravíme si zemiaky na grilovanie. Umyté a očistené zemiaky rozpolíme, osolíme a pokvapkáme rastlinným olejom a poukladáme na riadne očistený kúskom slaniny pomazaný rozpálený rošt grilu (priame grilovanie). Grilované zemiaky každých 5 minút obraciame a pečieme do zmäknutia, tj. zhruba do 20 - 30 minút.

    V prípade, že vlastníme gril s viac horákmi jednotlivo ovládanými, ľavú stranu grilu rozpálime na 200 ° C (maximálny plameň), naposledy očistíme rošt grilu a potrieme ho kúskom slaniny. Na rošt poukladáme marinované kuracie stehienka a grilujeme z každej strany 2-3 minúty a potom teplotu stiahneme na stredny plameň a dogrilujeme po oboch stranách po 3-5 minútach. Dohromady nám teda grilovanie kuracích stehienok zaberie 10 - 16 minút.

    Podávame zo zeleninovým šalátom, dresingom a chilli omáčkou.

    Chilli-Shop.sk praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Kuracie stripsy na grile

    Umyté a tučných častí zbavené kuracie stehenné mäso nakrájame na menšie kúsky. Ochutíme soľou a obľúbeným druhom chilli korenia alebo chilli omáčkou. Pripravíme si z vajca a mlieka hustejšie cestíčko, do ktorého postupne vkladáme kúsky kuracieho mäsa a nakoniec obalíme v kukuričnej strúhanke. Rozpálime väčšie množstvo oleja, aby kúsky mäsa boli ponorené. Smažíme zhruba 2 - 3 minúty, kým nie je kukuričná strúhanka chrumkavá. Potom preložíme na rošt grilu Weber, kedy rozohrejeme aspoň jeden horák a grilujeme nejakých 5 - 10 minút na nepriame grilovanie (teplota by nemala presiahnuť 150 °C).

    Kuracie Strips v chrumkavom kukuričnom cestíčku na grile Weber chutia najlepšie buď samotné, alebo zo zeleninovým šalátom obohateným jogurtovým dippom. Pre máčanie kúskov mäsa môžete použiť tiež Vašu najobľúbenejšiu chilli omáčku.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Kurča na plechovke s pivom a bylinkovým maslom

    Celé umyté kurča osušíme. Opatrne odrhneme alebo odrežeme kožu z pod kuracích pŕs. Vložíme pár plátkov bylinkového masla. Celé kurča potom okoreníme bylinkovou soľou a zľahka pokvapkáme a potrieme olejom. Takto ochutené a pripravené kurča na grilovanie nasadíme na pivnu plechovku, ktorú nezabudneme otvoriť a zliať z nej minimálne 1/3 jej objemu piva. Plechovku z hygienických dôvodov môžeme ešte zabaliť do alobalu (nezabudnite urobiť v alobale otvor, aby mala kam unikať para).

    Kurča na pivnej plechovke na grile Weber grilujeme po dobu 1,5 - 2 hodiny a to pri teplote 150 ° C na nepriame grilovanie. Rozpálime dva postranné horáky a uprostred necháme horák vypnutý, kde umiestnime kurča na pivnej plechovke. Kurča nezabudnite potierať marinádou, ktorú si môžete vyrobiť z omáčky Jolokia alebo Moruga mučíto a to tak, že dve polievkové lyžice rozmiešame spoločne s bylinkovým olejom.

    Takto pripravované kurča na pivnej plechovke na grile Weeber chutná najlepšie samotné, avšak nemožno nepohrdnuť aj opečenou bagetou, potretú maslom.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Zeleninový šalát s kuracím mäsom na grile Weberu

    Papriku, uhorky a paradajky nakrájame na kocky pokvapkáme troškou olivového oleja, osolíme, okoreníme, poriadne premiešame a dáme vychladiť do chladničky. Medzitím si pripravíme plátky kuracieho prsného mäsa, potrieme troškou olivového oleja, osolíme, posypeme trstinovým cukrom a dokoreníme mletým kajenským korením. Takto pripravené kuracie prsíčka grilujeme na grile Weber na priamom plameni a to na rozpálenom rošte pri teplote 200 °C, po dobu 10 - 15 minút. Kuracie mäso po vychladnutí krájame na menšie rezančeky. Zamiešame spoločne so zeleninou a podávame s jogurtovo bylinkovým dresingom.

    Dresing k zeleninovému šalátu s kuracím mäsom pripravíme z bieleho jogurtu, soli podľa chuti, štipkou mletého čierneho korenia, čerstvo posekaného oregana a polievkovou lyžicou olivového oleja. Všetko dôkladne zamiešame a podávame spoločne zo šalátom.

    Pokrm je vhodný v letných mesiacoch, pokiaľ je riadne vychladený, príjemne Vás osvieži.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Grilovaná morka na grile Weber

    Všetky ingrediencie vsypeme do hrnca a necháme prejsť varom. Vychladnutú zmes napichujeme do vopred očistenej a umytej morky. Objem zmesi je okolo 1 litra. Morke pred grilovaním zviažeme nohy, aby toľko nevysychala. Nakoniec ju ešte osolíme a vložíme do vopred vyhriateho grilu.

    Plynový gril Weber Spirit by mal byť rozpálený na 180 °C. Prostredný horák ponecháme vypnutý, grilovanie bude nepriame - mimo oheň, postranné horáky necháme horieť. Doba grilovania morky je závislá na jej veľkosti a teplote. S 5 kg morkou počítajte minimálne s 2 a 1/2 hodinami nepriameho grilovania.

    Aby grilovaná morka získala farbu a delikátnu chuť je dobré ju občas potierať marinádou. Marinádu zhotovíme z čierneho piva, zvyšku zmesi na napichanie mäsa a pár lyžic omáčky Moruga mučíto.

    Aj napriek tomu, že sa jedná o suhšiu hydinu, vďaka napichaniu nálevom je morka veľmi lahodná a šťavnatá!

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Cordon Bleu na grile

    Recept na Kuracie Cordon Bleu na grile Weber je pomerne náročný recept na prípravu, majte na pamäti ako tento pokrm budete pripravovať, avšak výsledok stojí rozhodne za to!

    Odblanené kuracie prsia prekrojíme napoli. Rozklepeme pod potravinovou fóliou, osolíme, okoreníme, pokvapkáme omáčkou Moruga mučíto a poukladáme plátkom parmskej šunky a plátku ementálu. Nakoniec zabalíme  kuraciu roládku - Cordon Bleu a prepichneme špáradlom. Kuracie Cordon Bleu ďalej obalíme v trojobale. Do hladkej múky môžeme pridať lyžičku kajenského korenia, pre zvýraznenie chutí.

    Na grilované zemiaky potrebujeme. Zemiaky strednej veľkosti rozkrojené pozdĺžne na 1/4. Pokvapkáme ich troškou oleja, okoreníme bylinkovou soľou a korením. Grilujeme na priamom grilovaní pri zatvorenom grile pri teplote 140 - 150 °C po dobu 15 - 20 minút.

    Smotanovú zálievku na Cordon Bleu pripravíme: Na jemno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridame pokrájaný cesnak, zaprášime múkou a restujeme, kým múka nezačne voňať. Potom zalejeme vývarom a miešame metličkou. Po krátkom povarení pridáme smotanu. Dochutíme čerstvo mletým čiernym korením a soľou. Nakoniec pridáme jemne posekanú petržlenovú vňať a zavaríme do požadovanej smotanovej konzistencie.

    Keď sú grilované zemiaky skoro hotové, rozpálime na postrannom horáku grila Weeber panvicu s olejom a z prudka Cordon Bleu smažíme. Usmažené Cordon Bleu preložíme na pár minút na rošt grilu, kde mäso dogrilujeme.

    Hotové Cordon Bleu nakrájame na širšie plátky alebo rozrežeme v polovici. Zalejeme smotanovou omáčkou a podávame s grilovanými zemiakmi, popr. zo sezónnou zeleninovou oblohou.

    Chilli-Shop.sk Vám k tomuto luxusnému pokrmu praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Grilované kuracie kúsky

    Kuracie krídelka nakrájame na samostatné dieliky a to vždy pri každom kĺbe. Ochutíme ich soľou, bylinkami, korením, sladkou maďarskou paprikou a podľa chuti omáčkou Moruga mučíto. Takto pripravené kuracie krídielka vložíme do uzatvarateľného vrecka a poriadne premiešame. Najlepšie je marinovať do druhého dňa, kto však nevydrží postačí 1 - 2 hodiny.

    Pred vyprážaním kuracích kúskov, ich obalíme v trojobale a namiesto klasickej strúhanky použijeme kukuričnú struhanku. Kuracím kúskom dodá príjemnú chuť a chrumkavosť.

    Kuracie kúsky z prudka vyprážame vo väčšom množstve rozpáleného oleja a potom preložime na rozpálený rošt grilu, kde ich dogrilujeme.

    Recept na Buffalo omáčku nájdete pod týmto odkazom: Recept na Buffalo omáčku ku kuracím kúskom.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Vypražané kuracie kúsky

    Kuracie kridielka za každým kĺbom rozkrojíme. Ochutíme bylinkami, soľou, korením, omáčkou Habanero mučíto, troškou oleja, maďarskej papriky a premiešame v uzatváraciom igelitovom vrecku. Marinujeme najlepšie 24 hodín v chladničke.

    Uležané kuracie kúsky obaľujeme v hladkej múke okorenenej  kajenským korením, bylinkami, soľou. Smažíme z prudka v rozpálenom oleji. Prekladáme do rozpáleného grilu, kde kuracie kúsky dogrilujeme zhruba 3 - 5 minút.

    Podávame s omáčkou Buffalo.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Kura na grile Weber

    Umyté kurča z ľahka potrieme olivovým olejom, ochutíme bylinkovou soľou a plátkami bylinkového masla. Plátky vkladáme do dutiny a pod prsnú kožu, ktorú ľahko odstránime nožom.

    Ochutené kurča zaviažeme niťou a vložíme do vopred vyhriateho grilu na teplotu 150 - 180 °C. Stredny rošt necháme vypnutý, postranné na 2/3 výkonu.

    Celé kurča grilujeme 1 a 1/2 až 2 hodiny, záleží na hmotnosti.

    Kúsky kuracieho mäsa podávame a máčame do obľúbenej chilli omáčky.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek