Mastné jedlá s chilli papričkami

  • Recept na plnené tortily mexickou zmesou

    Ak používame čerstvo varené fazuľky, namočíme si ich deň vopred, aby boli rýchlejšie uvarené.

     

    Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme, pridáme (podľa chuti) štipľavú papriku, olej a trochu solamylu. Necháme odležať najlepšie cez noc. Druhý deň na rozpálenej panvici s trochou oleja mäso sprudka opečieme a po dopečení mäso odstavíme. Na zvyšnom tuku na panvici orestujeme najskôr pokrájanú kapustu, mrkvu, keď zelenina ľahko zmäkne pridáme paradajky, papriku, cibuľu, pór, cesnak a necháme dusiť, podlievame vodou. Keď je zelenina takmer mäkká, pridáme paradajkovú šťavu alebo pretlak, 2 lyžice kečupu, varenú fazuľu, sterilizovanú kukuricu. Okoreníme, osolíme podľa chuti a pridáme korenie. Ľahko prevaríme. Zmes by mala byť hustejšia, aby nám nevytekala z tortily.

     

    Recept na domáce tortily

     

    Suroviny na prípravu domácich tortíl:

    • 125 ml vlažnej vody

    • 50g masti

    • 1 lyžička soli

    • 2 hrnčeky hladkej múky

    Ďalší recept:

    • 8 lyžíc vlažnej vody

    • 1,5 lyžičky soli

    • 4 lyžice oleja

    • 275g hladkej múky

    Postup prípravy domácich tortíl:

     

    Cesto nemusí kysnúť, preto po zamiešani cesto vyberieme a vyvaľkáme tenké tortily. Pečieme nasucho, rýchlo po oboch stranách na panvici. Potom ich buď ihneď plníme, alebo ich zabalíme do nepriedušného obalu, aby nám netvrdla.

     


    Čti více
  • Recept na kura Vindaloo

    Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky a naložíme ho do rozomletej zmesi korenia, klinčeka, kardamonu, koriandru, škorice, čierneho korenia a rasce. Medzitým si nakrájame cibuľu,paradajky, chilli papričky spoločne s cesnakom.

     

    Po asi dvoch hodinách rozpálime olej na panvici, pridáme horčičné semienko, ktoré zľahka orestujeme a potom pridáme do rozpálenej panvice kuracie mäso, aby sa rýchlo zatiahlo a udržalo v sebe šťavu. Nakoniec pridáme pokrájané paradajky, zázvor,chilli papričky, cesnak, lyžicu cukru, dve polievkové lyžice kurkumy, jablčný ocot a podlejeme hovädzím vývarom a dusíme aspoň pol hodiny.

     

    Pre dochutenie použijeme cukor, soľ, popr. trochu jablčného octu a nezabudneme ešte krátko povariť. Pri odstavení z platne dozdobíme nakrájanými listkami kari korenia.

     

    Omáčka Vindaloo by mala byť hustá, typickej vône po orientálnom korení a ostrej pálivej chuti.

     

    Podávame s ryžou alebo indickým chlebom.

    Recept na vývar z hovädzích kostí

     

    Umyté kosti vložíme do vhodného hrnca, zalejeme studenou vodu, uvedieme do varu a necháme na minimálnyj plameň, mierne osolíme, pridáme celé korenie, cibuľu a pozvoľna varíme (ťaháme) najmenej 2 - 3 hodiny.

     

    Hotový vývar precedíme hustým cedidlom a používame k príprave hnedých polievok i pokrmov.

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

    Čti více
  • Štrúdľa plnená mäsovou zmesou s chilli papričkami

     

    Mäso nakrájame na drobné kúsky, okoreníme soľou a chilli koreníma necháme chvíľu odležať. Cibuľu spoločne s ostatnou zeleninou nakrájame na menšie kúsky, pór, chilli papričky, cesnak, paradajky. Na oleji sprudka opečieme mäso a pridáme cibuľu, krátko restujeme. Ďalej pridáme paradajky (pre rýchlejšiu tepelnú úpravu odporúčame paradajky rozmixovať), pór, cesnak, chilli papričky varíme do vyvarení väčšiny tekutiny aby nám vznikla hustá zmes. Nakoniec dochutíme soľou, bazalkou a mletým chilli korením, krátko povaríme.

     

    Postup prípravy mäsovej štrúdle:

     

    Cesto rozvaľkáme na veľký plát a poukladáme vychladnutou zmesou, posypeme syrom (niva, eidam). Nakoniec potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C asi pol hodiny až povrch zozlatne.


    TIP na záver: Zmes môžeme rôzne kombinovať a pridávať ďalšie suroviny podľa ľubovôle, napr. Kukuricu, hrášok, fazuľky a pod. Kuracia štrúdľa chutí výborna teplá, ale aj za studena.


    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!


    Odporúčame novinkový produkt pre odolných!

     Čučoriedkové Lumpíto s morugou

    Čti více
  • Recept na domáce Lasagne

    Preosiatu múku zmiešame s vajcami a lyžicou olivového oleja a zapracujeme na hladké cesto. Malo by byť tuhej konzistencie. 30 minút necháme odpočinúť.

    Postup prípravy bolonskej omáčky:

     

    Na olivovom oleji orestujeme na hrubo pokrájanú cibuľu, cesnak, paradajky, chilli papričky,potom pridáme paradajkový pretlak a prilejeme trochu vína. Chvíľu podusíme a dochutíme soľou, korením, bazalkou a chilli korením. Necháme stáť. V druhom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme mleté mäso, na ktoré potom vylejeme zmes.

     

    Príprava bešamelovej omáčky:

     

    Do rozohriateho masla postupne prisypávame preosiatu múku a dôkladne miešame. Do zmesi múky a masla postupne prilievame studené mlieko a metličkou šľaháme do hladkej zmesi. Varíme približne 10 - 15 minút za stáleho miešania. Nakoniec dochutíme soľou, bielym korením a strúhaným muškátovým orieškom.

     

    Postup prípravy receptu na lasagne:

     

    Na dno pekáča dáme slabú vrstvu bešamelovej omáčky, na nej vrstvu lasagní (cestoviny), potom mäsovú zmes bolonskej omáčky a navrch posypeme syrom. Takto pokračujeme vo vrstvách a ako poslednú vrstvu dáme bešamel a zasypeme syrom.

     

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 ° C počas 30 minút.

     

    Odporúčame vyskúšať aj naše ďalšie recepty s mäsom a chilli

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

     

    Chilli koření

    Čti více
  • Recept na Chilli Con Carne

    Chilli ConCarne  patrí medzi najznámejšie Mexické jedlo ktorého základom sú fazuľky, paradajky a samozrejme hovädzie mäso. Chilli con carne nie je nijako zvlášť náročné na prípravu a aj menej skúsený kuchtík sa môže tešiť na veľmi lahodnú a pikantnú pochúťku.

    V hrnci s hrubým dnom rozohrejeme olej, na ktorom osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom. Keď je cibuľa sklovita, zhrnieme ju ku kraju hrnca a uprostred opražíme dohneda mleté mäso, hrudky neustále rozdrobujte. Potom pridáme zvyšok zeleniny a ľahko osmažíme, potom pridáme mleté chilli, pálito omáčku a paradajkový pretlak, oregano a rímsky kmín nakoniec zmes osolíme. Všetko zľahka premiešame. Následne pridáme kukuricu a paradajky, podľa zvyku a konzistencie môžeme priliať aj šálku vody. Pokrm dusíme pod pokrievkou na miernom ohni minimálne hodinu. Ku koncu dusenia zlejeme nálev z fazule, umyjeme ju v sítku pod tečúcou vodou a pridáme ju k mäsu. Najlepšie je namočiť fazuľu deň vopred a uvariť si ju čerstvú. Nakoniec Chilli Con Carne okoreníme čerstvo mletým korením.

     

    Chilli con carne môžeme podávať s pečivom, tortillou, nachos alebo ryžou.

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

    Čti více
  • Rocoto (Ricoto) Rolleno

     

    Štipľavé a pritom veľmi chutné. Jeden z najznámejších pokrmov v Peru sú plnené feferony Aji Rocota. Jedná sa o tradičný pokrm od Andského mesta Arequipa. Okrem mäsa môže byť plnený prakticky čímkoľvek. Pokiaľ ide o ideálnu plnku, táto zmes obsahuje hovädzie, bravčové mäso, cibuľu, cesnak, maslo, smotanu a pekanové orechy.

    Suroviny na prípravu pokrmu (1 CUP (1 šálka) = 280 ml)

    V prvom rade Rocoto papričky zrežeme v hornej časti a vytvoríme tak víko. Starostlivo vyberieme všetky semená. A varíme vo vode so soľou a octom. Tento proces opakujeme celkom 4x.


    Mäsová plnka:

    Speníme na margaríne, cesnak s cibuľou. Akonáhle je hotovo pridáme pastu Aji Pancé.

     

    Potom mäso rozomelte osoľte a okoreňte. Pridajte pekanové oriešky, múku a premiešajte. Krátko premiešajte a pridajte smotanu. Rozmixujte a zložte z plameňa. V horúcom oleji opražíme nasekaný cesnak v olivovom oleji, pridáme paradajkovú omáčku a zalejeme vínom. Necháme variť 5 minút.

     

    Teraz plníme Rocotu mäsovou zmesou. Buďte opatrní, aby zostali neporušené.

     

    Rotoc dajte spoločne so zemiakmi na tanier a zalejte paradajkovou omáčkou. Papričky zakryjeme syrom mozzarella a parmezánom.

     

    Je takmer hotovo. Pečieme na 150 ° C, kým sa syr neroztopí. Rocoto Rollen podávame ihneď s pečenými zemiakmi a šalátom.


    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

     


    Čti více
  • Recept na nakladaných pikantných utopencov

    Olúpeme špekačky, narežeme a vysypeme chilli korením, alebo omáčkou a vložíme plátok olúpanej cibule. Takto pripravenú špekačku vkladáme po vrstvách spoločne s korením, cibuľou a chilli papričkami. Po naplnení až po hrdlo zalejeme vriacim nálevom a zaviečkujeme. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky, kde necháme týždeň ustáť.

     

    Konzumujeme s pečivom, či s chuťou.

    Vyberajte zo širokej ponuky exkluzívneho a pekelne štipľavého chilli korenia a sušených papričiek.

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

     


    Čti více
  • Bravčová sekaná pečienka z bravčového mäsa s chilli

    Postup prípravy sekanej:

    Mleté bravčové mäso (mleté hovädzie mäso) zmiešame so soľou, vajcami, roztlačeným cesnakom,

    jemne pokrájanou cibuľou a dochutíme mletým habanero korením a korením. Potom pridáme podľa konzistencie strúhanku a trochu vody (aby bola sekaná pečienka krehkejšia).

    Pri tvarovaní šišky vytvoríme v nej jamku a pridáme konzervované, alebo čerstvé Jalapeňos papričky.


    Postup prípravy žemlovej knedle:


    Z vlažného mlieka urobíme kvások spoločne s droždím a lyžičkou cukru, aby lepšie vzišlo (mlieko zahrejeme do 35 °C), to pridáme do polohrubej múky spoločne s vajcami, na kúsky nakrájanú žemlou, štipkou soli, jalapeño korením a sterilizovanú alebo čerstvú jalapeño papričku, všetko zmiešame dohromady a necháme minimálne 20 minút kysnúť na teplom mieste. Potom preložíme do silikónovej misky a varíme na najvyšší stupeň v mikrovlnnej rúre po dobu cca 8 - 10 minút.

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

    Čti více
  • Krevetová polievka s Naga Viper papričkami

    • nastavte rúru na grilovanie

    • plátky paradajok a chilli dajte na plech a ľahko ich potrite olejom

    • zabaľte strúčiky cesnaku do alobalu

    • grilujte paradajky 10 minút alebo kým nie sú mierne spálené a šupka uvoľnená, potom ich vyberte a nechajte vychladnúť

    • grilujte Naga Viper spolu s paradajkami cca 10 minút, kým nie sú mierne spálené, potom ich vyberieme

    • grilujte poblanos a jalapenos asi 15-20 minút alebo kým nebudú trošku spálené, vyberte ich a prikryte ich alobalom to vám uľahči odstránenie spálenej kože

    • cesnak pečte asi 20 minút a potom ho nasekajte na malé kúsky

    • z paradajok odstránte kožičku a rozmixujte ich na pyré

    • z papričiek tiež odstráňte kožičku a nasekajte ich, potom si ich odložte bokom

    • rozohrejte si panvicu na strednom plameni a pridajte všetku cibuľu s olivovým olejom, smažte pokiaľ nebude cibuľa mäkká

    • ďalej pridajte rozmixované paradajky, cesnak, papričky a kajenské korenie a varte asi 10 minút do zahustenia

    • pridajte kurací vývar a prikryte pokrievkou, znížte teplotu a duste 15-20 minút

    • pridajte krevety a varte asi 4 minúty

    • podávame v miskách s limetkovou kôrou navrchu, koriandrom a quesco fresco syrom

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

    Čti více
  • Recept na cesto na pizzu na grile Weber

    Ak vlastníme pekáreň na chleba s režimom "cesto" vložíme všetky ingrediencie do nádoby a necháme aspoň 20 minút prepracovať tak, aby bolo vláčne. Cesto sa nesmie lepiť na steny nádoby a pri jeho vyberaní ho zľahka pomučíme hladkou múkou a vložíme do nádoby na pol hodiny odpočinúť.

     

    Po pol hodine umiestnime na pomúčený plech na pečenie, kde sa pizza cesto zľahka roztiahneme (výhodou tohto cesta je, že s ním možno jednoducho pracovať).

     

    Odporúčané ingrediencie na pizza cesto:

     

    paradajkovým pretlakom (alebo paradajkové pyré na pizzu) roztlačeným s cesnakom, oreganom a bazalkou potrieme pizza cesto. Potom poukladáme šunkovou salámou, postrúhaným syrom (cheddar alebo mozzarella), navrch nakrájame na polovičky cherry paradajky a prekladame Jalapenos papričkama.

     

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 220 °C po dobu 10-15 minút.

     

    Pizza je chuťovo porovnateľná s receptami totožnými v pizerii, kde používajú namiesto elektrických foriem na pečenie pece na drevo.


    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

    Čti více
  • Domáca pizza na plynovom grile Weber

    Hľadáte recept na domácu pizzu? Pripravili sme pre Vás jednoduchý recept na domácu pizzu, ktorý je nielen ľahký na prevedenie, ale hlavne výsledok stojí za to! Pre pečenie domácej pizze odporúčame použiť plynový gril s pizza kameňom, ktorý zaístí, že cestíčko bude prekvapivo chrumkavé.

    Z cesta vypracujeme hladké vláčne cesto, ktoré necháme aspoň 20 minút kysnúť. Cesto by malo nadobudnúť dvojnásobok svojej pôvodnej veľkosti.

    Zaručené rady ako upiecť dokonalú pizzu na plynovom grile Weber Spirit

    Na prípravu pizze na plynovom grile Weber Spirit je nevyhnutnosťou špeciálneho pizza kameňa z Cordieritu.Tento kameň umiestnite na rošt grilu bez nerezovej podložky a nechajte ho hriať na plný výkon. Medzitým z cesta vytvarujte čo najslabší (podľa zvyklostí a chuťou výšky výsledného cesta), obdĺžnikový alebo guľatý tvar, podľa použitého pizza kameňa, a ponechajte ho na nerezovej podložke, dokiaľ nie je gril úplne rozpálený.

    Použité suroviny na pizzu podľa ľubovôle:

    Paradajkový základ (domácu salsa omáčku)

    Chilli omáčku Moruga mučíto

    Šunku

    Syr

    Gril je rozpálený na 200 - 250 °C a je pripravený na grilovanie - pečenie! Nerezovú dosku položte na pizza kameň z Cordieritu a gril prikryte poklopom. Teplota sa udržuje medzi 200 - 250 °C.

     

    Doba pečenia je zhruba 10 - 13 minút.

    Z vytvoreného množstva pripravíte dve cesta na pizzu. Okraje cesta pre jeho lepšiu chuť môžete potrieť bylinkovým olivovým olejom.

    Chilli-Shop.sk vám praje dobrú chuť!


    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

     


    Čti více
  • Tortilla s hovädzím mäsom na grile Weber

    Recept na tortillu s hovädzím mäsom je pomerne náročný a vyžaduje dostatok času na prípravu, avšak výsledný produkt stojí za to ochutnať!

    Celé čerstvé papriky vložíme na rozpálený rošt grilu a zo všetkých strán grilujeme než sa šupka nezačne zvrckávať. Následne ich zabalíme do kuchynského papieroveho obrúska a necháme zapariť, šupka po vychladnutí pôjde ľahko lúpať. Medzitým si nakrájame paradajky a cibuľu spoločne s Jalapeno chilli papričkami, pokvapkáme citrónovou šťavou a zamiešame. Olúpané avokádo a papriku nakrájame na kocky. Mäso napr. z hovädzej špičky orecha nakrájame na tenké rezance a ohrejeme na nepriame grilovanie v uzavretom grile a to spoločne s tortilla plackou. Kyslú smotanu ochutíme soľou a roztlačeným cesnakom.

    Na teplú tortilla placku kladieme najskôr grilovanú papriku, zeleninový šalát, avokádo, kyslú smotanu, paradajkovú salsu a nakoniec mäso. Zabalíme buď do kornútku alebo s pomocou alobalu a jeme s chuťou. Výborná je aj tortilla s pridaním pár kvapiek omáčky Moruga mučíto, pre menších vyznávačov extrému môžete použiť Habanero mučíto.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více
  • Kuracia bageta na grile

    Kuracie prso nakrojíme, aby sme mali rovnomerne vysoký plátok. Osolíme, okoreníme a grilujeme na priame grilovanie pri teplote 180 - 200 °C po dobu 3 - 4 minút z každej strany.

    Zálievku pripravíme z bieleho jogurtu, byliniek, soli, čierneho mletého korenia, cesnaku, pár kvapiek citrónu a čerstvo nasekanej petržlenovej vňate, všetky ingrediencie premiešame.

    Nakrájame zeleninu. Bagetu rozkrojíme pozdĺž a vložíme na rozpálený gril a po 1 - 2 minútach zložíme. Medzitým máme ugrilované kuracie plátky, poukladáme na ne plátky syra a z ľahka zapečieme.

    Finálna príprava tkvie vo vrstvení surovín podľa vlastného uváženia, môžete napríkad takto: spodnú časť potrieme dresingom, na vrch dáme hlávkový šalát, uhorku, papriku, kuracie mäso a chilli omáčku podľa vlastného výberu. Priklopíme druhou polovicou a jeme s chuťou.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!

    Čti více

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek