Grilovanie rýb

  • Losos s pečenými zemiakmi

    Lososa umyjeme pod studenou vodou, osušíme papierovým obrúskom, osolíme bylinkovou soľou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme pár minút odpočinúť. Medzitým si rozpálime panvicu, pridáme olivový olej. Filety z lososa smažíme z každej strany na rozpálenej panvici alebo grile po dobu 3 - 5 minút, podľa veľkosti mäsa.

    Podávame teplé s pečenými zemiakmi a kostičkou masla. Možné doplniť zelenovými šalátmi.


    Najlepši losos je s mletým korením Chipotle (údené sušené Jalapeňo papričky), ktoré dodá rybe exkluzívnu a nezameniteľnú arómu s jemnou štipľavosťou. Tepelnú úpravu s týmto korením podčiarknete prípravou na domácom grile!

    Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!


    Máme veľmi dobré skúsenosti s grily Weber od wgrills.cz.Nechajte si poradiť kvalitný plynový gril Weber!


    Čti více
  • Vyprážaný tuniak

    Tuniaka nakrájame na asi 3x3 cm rovnomerne veľké kocky. Na suchej panvici orestujeme sezamové semienká spoločne s koriandrom. Sušené cascabel papričky nakrájame na menšie kúsky a vložíme do horúcej vody, aby nám zmäkli. Potom ich vložíme spoločne s orestovanými sezamovými semienkami, koriandrom a soľou do maždiara. V zmesi obalíme kratšie strany,strednú časť a spodnu ponecháme - jedine tak zistíme stupňe prepečenia.

    Chilli papričky Jalapeňo, ružový zázvor nakrájame a kúsky  premiešame s bylinkami. Preložíme do stredu taniera.

    Rozpálime panvicu a kúsky tuniaka smažíme po obalených stranách po dobu cca 20 - 30 sekúnd, do zbelených krajov. Stred vyprážaného tuniaka by sa mal zachovať v surovom stave. Tuniak by nemal byť nikdy prepečený, pretože stráca na chuti a šťavnatosti. Steak z tuniaka teda nikdy negrilujte a nevyprážajte príliš dlho. Z tuniaka sa bežne pripravuje tuniakové carpaccio alebo tuniakový tatársky biftek.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!


    Čti více
  • Vypražané rybie tyčinky

    Filety tilapia nakrájame na kolíky. Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme v maždiari podrvené sezamové semienka. Osolíme a okoreníme štipľavou chilli paprikou v našom prípade kayenským korením. V cestíčku postupne obalíme kolíky z tilapie a vkladáme na rozpálený kastról s olejom. Rybie tyčinky smažíme ponorené po dobu 2 - 3 minút. Vyprážané kolíčky nakoniec vkladáme na rozpálenú panvicu so sezamovým olejom pre zvýraznenie chuti a smažíme ich asi ďalšie 3 minúty.

    Vypražané rybie tyčinky z tilapie kladieme na rozpálený tanier spoločne s mištičkou sójovej omáčky, kde kúsky rybích tyčiniek máčame.

    Konzumujeme horúce a s chuťou.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!


    Čti více
  • Vypražaný losos

    Podkovy z lososa okoreníme bylinkovou soľou a na rozpálenej panvici smažíme 4 - 5 minút z každej strany. Dĺžka vyprážania je priamo závisla na šťavnatosti lososa, preto je niekedy lepšie stiahnuť ho skôr, než sa dočkáme suchej a drobivej hmoty. V prípade, že je stred lososa surový, môžeme ho vložiť na minútku alebo dve do uzavretého rozpáleného grilu, kde ho dorobíme.

    Losos sa hodí s grilovanými zemiakmi, zeleninovými šalátmi, s grilovanou bagetkou pomazanou máslom, ale výborný je aj samotný.

    Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!


    Čti více

Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!První velký foliovník byl dnes úspěšně osázen 5-ti superpálivkami. Vlastní papričky = základ prémiového produktu ;-) Další…



Dobrý den vespolek!
První velký foliovník byl dnes úspěšně osázen 5-ti superpálivkami. Vlastní papričky = základ prémiového produktu ;-) Další foliovníky čekají. Už sázíte? Pochlubíte se?
www.seminka-chilli.cz - nepálí, ale hřeje... Více infomací…

Dobrý den vespolek!POZOR! Rezervujete-li teď odrůdy Jalapeno Maylon, Elephant's Trunk, Penis Pepper, Sparkler, Trinidad Scorpion Moruga, Dragon's…



Dobrý den vespolek!
POZOR! Rezervujete-li teď odrůdy Jalapeno Maylon, Elephant's Trunk, Penis Pepper, Sparkler, Trinidad Scorpion Moruga, Dragon's Breath, Aji Charapita nebo Ring of Fire, odesíláme zítra! (čtvrtek)
Starší rezervace chceme kompletně vyřídit do konce května. www.seminka-chilli.cz/sazenice-chilli/ Více infomací…
Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek