Krevetová polievka s Naga Viper papričkami
Ingredience
-
1 pol kila väčších paradajok
-
2 Poblano papričky
-
2 Jalapeno papričky
-
1-2 Naga Viper chilli papričky
-
3-4 strúčiky cesnaku
-
1 veľkú nakrájanú cibuľu
-
1 ČL olivového oleja
-
600 ml kuracieho vývaru
-
1/4 šálky nasekanej bazalky
-
1-2 lyžice kajenského korenia
-
350 g rozmrazených kreviet
-
1/4 šálky čerstvého nasekaného koriandru
-
kôru z limetky
-
syr Queso Fresco na posypanie

Postup přípravy
-
nastavte rúru na grilovanie
-
plátky paradajok a chilli dajte na plech a ľahko ich potrite olejom
-
zabaľte strúčiky cesnaku do alobalu
-
grilujte paradajky 10 minút alebo kým nie sú mierne spálené a šupka uvoľnená, potom ich vyberte a nechajte vychladnúť
-
grilujte Naga Viper spolu s paradajkami cca 10 minút, kým nie sú mierne spálené, potom ich vyberieme
-
grilujte poblanos a jalapenos asi 15-20 minút alebo kým nebudú trošku spálené, vyberte ich a prikryte ich alobalom to vám uľahči odstránenie spálenej kože
-
cesnak pečte asi 20 minút a potom ho nasekajte na malé kúsky
-
z paradajok odstránte kožičku a rozmixujte ich na pyré
-
z papričiek tiež odstráňte kožičku a nasekajte ich, potom si ich odložte bokom
-
rozohrejte si panvicu na strednom plameni a pridajte všetku cibuľu s olivovým olejom, smažte pokiaľ nebude cibuľa mäkká
-
ďalej pridajte rozmixované paradajky, cesnak, papričky a kajenské korenie a varte asi 10 minút do zahustenia
-
pridajte kurací vývar a prikryte pokrievkou, znížte teplotu a duste 15-20 minút
-
pridajte krevety a varte asi 4 minúty
-
podávame v miskách s limetkovou kôrou navrchu, koriandrom a quesco fresco syrom
Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €