Krevetová polievka s Naga Viper papričkami

Ingredience

  • 1 pol kila väčších paradajok

  • 2 Poblano papričky

  • 2 Jalapeno papričky

  • 1-2 Naga Viper chilli papričky

  • 3-4 strúčiky cesnaku

  • 1 veľkú nakrájanú cibuľu

  • 1 ČL olivového oleja

  • 600 ml kuracieho vývaru

  • 1/4 šálky nasekanej bazalky

  • 1-2 lyžice kajenského korenia

  • 350 g rozmrazených kreviet

  • 1/4 šálky čerstvého nasekaného koriandru

  • kôru z limetky

  • syr Queso Fresco na posypanie

Postup přípravy

  • nastavte rúru na grilovanie

  • plátky paradajok a chilli dajte na plech a ľahko ich potrite olejom

  • zabaľte strúčiky cesnaku do alobalu

  • grilujte paradajky 10 minút alebo kým nie sú mierne spálené a šupka uvoľnená, potom ich vyberte a nechajte vychladnúť

  • grilujte Naga Viper spolu s paradajkami cca 10 minút, kým nie sú mierne spálené, potom ich vyberieme

  • grilujte poblanos a jalapenos asi 15-20 minút alebo kým nebudú trošku spálené, vyberte ich a prikryte ich alobalom to vám uľahči odstránenie spálenej kože

  • cesnak pečte asi 20 minút a potom ho nasekajte na malé kúsky

  • z paradajok odstránte kožičku a rozmixujte ich na pyré

  • z papričiek tiež odstráňte kožičku a nasekajte ich, potom si ich odložte bokom

  • rozohrejte si panvicu na strednom plameni a pridajte všetku cibuľu s olivovým olejom, smažte pokiaľ nebude cibuľa mäkká

  • ďalej pridajte rozmixované paradajky, cesnak, papričky a kajenské korenie a varte asi 10 minút do zahustenia

  • pridajte kurací vývar a prikryte pokrievkou, znížte teplotu a duste 15-20 minút

  • pridajte krevety a varte asi 4 minúty

  • podávame v miskách s limetkovou kôrou navrchu, koriandrom a quesco fresco syrom

Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najpálivejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek