Bhut Jolokia uzené koření 50g

Bhut Jolokia uzené koření 50g

  • Druh:Chilli korenie
  • Pôvod:India
  • Štipľavosť:
  • Číslo produktu:304
  • Strážny pes:Zapnúť
  • Dostupnosť:skladem
  • Cena s DPH:6,50 
ks

História papričky Bhut Jolokia

Assamský pestovatelia chilli a Čile Pepper inštitút analyzovali ako prvý pri papričke Bhut Jolokia viac ako 1 milión Scovilleho jednotiek štipľavosti (SHU). A  v roku 2006 bola dokonca zaradená do Guinessovej knihy rekordov ako najštipľavejšia chilli paprička na svete.


Obsah balenia: 50 g


Krajina pôvodu: India

 

Popis papričky Bhut Jolokia

Plody sú pretiahnuté 5 - 8,5 cm dlhé, 2,5 - 3 cm široké. Majú vlniaci sa povrch. Papričky Bhut Jolokia dozrievajú od zelenej po jasne červené zafarbenie. Pestovateľské podmienky sú rovnaké ako pre papričku Habanero a ostatné papriky rodu C. Chinenses. Do 90 dní od presadenia sú struky zelené a pri 120-tich dňoch v plnej zrelosti červené.


Mletá Bhut Jolokia údená má cez svoju extrémnu štipľavosť svoju nezameniteľnú a charakteristickú vôňu a chuť po údení. Je vhodná ako dochuťovadlo polievok, šalátov alebo gulášov. Mletú Bhut Jolokia sa dá tiež využiť na prípravu veľmi štipľavej chilli omáčky v prípade, že nemáte po ruke Bhut Jolokia čerstvú.


Pri manipulácii a uchovávaní mletej papričky Bhut Jolokia majte na pamäti, že sa jedná o extrémne štipľavý produkt, ktorý pri vdýchnutí aj pri malej koncentrácii veľmi dráždi sliznice. Tieto účinky sú porovnateľné ku korenenému spreju.

U nás môžete tiež objednať semienka Naga (Bhut) Jolokia odrôd:

NÁZORY

A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV


Roumen Dimitrov [.*]

12.01. 15:29

Pálivost koření

Objdnal jsem si toto kořní a když dorazila, chtěl jsem ho hned vyzkoušet. Dal jsem si na malou lžičku špetku tohoto koření a hned jsem to ochutnal. Pánové! Tohle byl zážitek na celý život! Děs a hrůza. Doslova ohnivý TEROR! Tohle nikdy neochutnávejte samostatně, tímhle jedině okořenit jídlo, ale samostatně NE! Roztečou se vám plomby, věřte mi. Co se týká chuti, tak na tu už si nevzpomínám, vzpomínám si jen na to peklo v puse. Vřele doporučuji masochytům a jím podobným. Tohle je asi skutečně to nejpálivějí koření světa.

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek