Chlebová pizza s domácou Yellow Scorpion paradajkovou omáčkou

Ingredience

  • 1-2 jemne nasekané Yellow Scorpion chili papričky

  • 2 nasekané veľké paradajky

  • 1 nasekaná malá cibuľa

  • 1 ČL olivového oleja

  • 1/4 šálky bieleho vína

  • 1/2 šálky nasekanej bazalky

  • 1 lyžičku mletého cesnaku

  • soľ podľa chuti

  • 2 šálky múky

  • 1/4 lyžičky jedlej sódy

  • 4 lyžice rozpusteného masla

  • štipku soli

  • 1/4 šálky vody + 1-2 lyžice

  • 1 šálka nastrúhaného syra, použijeme Quesco Fresco

  • 2 osmažené a nakrájané Jalapeno papričky

Postup přípravy

Tenká chlebová pizza s domácou Yellow Scorpion paradajkovou omáčkou

 

U najštiľavejších chilli papričiek sa nie je čoho báť. V tomto recepte si ukážeme ako urobiť domácu chlebovú pizzu zo štipľavou paradajkovou Yellow Scorpion omáčkou.

  • rozohrejte panvicu na strednom ohni, pridajte cibuľu, olivový olej a smažte asi 5 minút

  • pridajte biele víno a nechajte ho vyparovať asi 1-2 minúty

  • pridajte paradajky, papričky, cesnak a 1/4 hrnčeka bazalky a soľ podľa chuti, premiešajte

  • varte asi 10 minút alebo kým nebudú paradajky rozvarené, znížte plameň na minimum a varte ešte ďalších 15 minút, aby vynikla chuť

  • predhrejte si rúru na 220 °C

  • do misky dajte múku, sódu bikarbónu, soľ, maslo a vodu, zmiešajte ich dohromady a vznikne vám cesto, ktoré hnietite asi 5 minút

  • rozdeľte cesto na dve časti a rozvaľkajte ho asi na polcentimetrové placky

  • na vrch pizze dajte paradajkovo-scorpionovu omáčku a na ňu dajte syr, opečené papričky a zvyšnú bazalku

  • pečte asi 10 minút, aby sa všetko pekne roztieklo

  • podávajte!

Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

 


Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek