Čokoládové valčeky s Bhut Jolokia korením

Ingredience

  • 1 menšia polievková lyžica chilli korenia Bhut Jolokia(podľa chuti, môžeme pridať i viac)

  • 200 g hladkej múky

  • 80 g cukor múčky

  • 3 - 4 lyžice kakaa

  • 100 g masla

  • 1 lyžice kyslej smotany (alebo natierkového masla)

  • 1 vajce

  • štipku soli

Postup přípravy

Z múky, cukru, kakaa, masla, vajca, kyslej smotany, soli a chilli korenia vypracujeme cesto. Potom z neho vytvoríme valčeky hrubé 1,5 - 2 cm a 8 cm dlhé. Vyskladáme na plech s papierom na pečenie a  v predhriatej rúre pečieme zhruba 10 - 15 minút. Vychladnuté valčeky z oboch strán máčame v čokoláde.

 

Jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý :)


Vrelo odporúčame vyskúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi Vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštipľavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

 
 
 

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek