Grilovaná bravčová krkovička na grile Weber

Ingredience

    • bravčová krkovička

    • čerstvé mleté čierne korenie

    • soľ

    • olej

    • cesnak

    • omáčka Moruga mučíto

    • trstinový cukor

Postup přípravy

Bravčovú krkovičku nakupujte radšej v celku, alebo poproste svojho mäsiara o plátky široké najmenej 3 cm (pri prerastenejšiej časti mäsa nebude hroziť takému presušeniu ako u menších plátkov). Plátky krkovičky okoreníme čerstvým mletým korením a osolíme z oboch strán. Marinádu pripravíme z čerstvo namletého čierneho korenia, soli, pretlačeného cesnaku, lyžičkou oleja a polievkovou lyžicou omáčky Moruga mučíto (vhodné sú bylinky ako napr. rozmarín, tymián, estragón). Marinádu premiešame a mäso v nej vykúpeme, takto naložené mäso necháme cez noc v chladničke.

Pred samotným grilovaním krkovičky ju môžeme vybrať z chladničky, aby nebola tak studená. Jediný rozdiel, ktorý medzi mäsom podchladeným (4-6 °C) z chladničky a mäsom vytiahnutým dve hodiny pred grilovaním, je v čase tepelnej úpravy. Mäso vytiahnuté neskôr z chladničky budete grilovať o niečo dlhšie.

Gril Weber rozpálime na 200-250 °C. Rošt grilu ešte raz očistíme kefou a potrieme kusom slaniny. Marinované plátky bravčovej krkovičky vkladáme na rošt grilu rozpáleného horáka, grilujeme teda priamym grilovaním 10 - 12 minút z každej strany. Pri grilovaní nezabudnite na potieranie zvyšnou marinádou.

Ak by sa nám zdala trochu tuhšia, môžeme dogrilovať na nepriamom grilovaní ďalších 5 minút (mimo horáky s uzavretým poklopom).

Bravčovú krkovičku po ugrilovaní necháme ešte nejakú minútku odpočinúť na vopred vyhriatom tanieri. K bravčovej Krkovičke sa hodia grilované zemiaky s bylinkami alebo grilovaná zelenina.

Štipľavosť tohto pokrmu je závislá na množstve použitej omáčky Moruga mučíto a tiež na dobe, kedy ste mäso omáčkou naposledy potierali. (kapsaicín - hlavná štilavá zložka sa vysokými teplotami odparuje a tak váš pokrm pri grilovaní stráca na štipľavosti).

Chilli-shop.sk Vám prajú dobrú chuť!

 

Pozor! Sušené najštipľavejšie chilli papričky Trinidad Scorpion Butch Taylor v e-shope Chilli-Shop.sk!

Trinidad Scorpion Butch Taylor sušené papričky

Pre doostrenie gulášov, šalátov, marinád alebo k namáčaniu chipsov, tortila chipsov alebo len tak samotné, sa výborne hodí české chilli omáčky mučíto!


Máte predstavu čo dokáže najštipľavejšia paprička, keď je čerstvo odtrhnutá? Aj v Česku možno vypestovať pravé beštie ... Neveríte? Tak sa presvedčte sami :-)

Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
 
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
 
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
 
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
Grilovaná vepřová krkovice na grilu WeberGrilovaná vepřová krkovice na grilu Weber
 

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek