Grilované bravčové karé na grile Weber
Ingredience
-
-
1 kg bravčového karé
-
cesnak
-
olej
-
soľ
-
bylinky
-
chilli omáčka alebo chilli korenie podľa chuti
Marináda na potieranie bravčovej pečienky:
-
olej
-
soľ
-
cesnak
-
chilli omáčka alebo chilli korenie
-
bylinky
-
pivo
-
čierne mleté korenie
-
Postup přípravy
-
Zbavenúé tuku a umyté bravčové karé našpikujeme cesnakom, popr. môžeme aj plátočky slaniny, aby si zachovala príjemnú chuť a šťavnatosť. Potom pečienku nasolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti. V našom prípade sme použili omáčku Jolokia mučíto spoločne s dvoma lyžicami rastlinného oleja, soli, cesnaku, čierneho mletého korenia a bylinkami rozmarínu, tymianu a oregana. V tejto marinovacej zmesi bravčovú pečienku "kúpeme" asi 1 - 2 hodiny pred samotným grilovaním.
-
V prípade, že vlastníme plynových Gril Weber, rozohrejeme mu dve tretiny plynových horákov a to na plný plyn. Pri dosiahnutí teploty 200 - 250 °C rošt grilu ešte raz očistíme a potrieme plátkom slaniny, aby sa nám mäso nepripekalo. Na takto rozpálenom rošte grilujeme (priame grilovanie) mäso po všetkých stranách po dobu 5 minút. Potom teplotu grilu stiahneme na polovicu výkonu a udržujeme teplotu do 150 °C a dopekáme 1 a 1/2 hodiny (nepriame grilovanie). Medzitým mäso nesmieme zabudnúť potierať už pripravenou marinádou a otáčať.
-
V prípade, že vlastníte vpichovací teplomer, teplota vnútri mäsa by mala dosiahnuť 60 - max 70 °C, kedy je mäso úplne upečené.
-
Takto grilovanú bravčovú pečienku necháme 5 minút odpočinúť, aby sa šťavy uvoľnili zo stredu mäsa. Krájame na tenké plátky a jeme s chuťou.
-
Chilli-shop.sk Vám prajú dobrú chuť!
-
-
Zháňate inšpiráciu pred nadchádzajúcou grilovaciou sezónou? Nechajte si poradiť kvalitný plynový gril, ktorý Vás určite nesklame. Odporúčame grily Weber od wgrills.cz
-
Pozor! Sušené najštiplavejšie chilli papričky Trinidad Scorpion Butch Tayloriba v e-shope chilli-shop.sk!
-
-
Pre doostrenie gulášov, šalátov, marinád alebo k namáčaniu chipsov, tortila chipsov alebo len tak samotné sa výborne hodí českej chilli omáčky mučíto!
Máte predstavu čo dokáže najštipľavejšia paprička, keď je čerstvo odtrhnutá? Aj na Slovensku možno vypestovať pravú beštiu ... Neveríte? Tak sa presvedčte sami :-)
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €