Grilované hovädzie rebierka

Ingredience

    • 1 kg hovädzích rebier

    • čierne korenie

    • soľ

    • cesnak

    • chilli omáčku Jolokia alebo Moruga mučíto alebo podľa chuti chilli korenie

    • olej

    • 1 dcl piva

Postup přípravy

Hovädzie rebro netenderizované (bez zrenia), je tuhé a tak tento druh mäsa je lepšie najprv marinovať. Marinádu si pripravíme z pár lyžíc rastlinneho oleja, soli, cesnaku, čierneho korenia, chilli omáčky Jolokia alebo Moruga mučíto (podľa chuti môžete vynechať a pridať obľúbené chilli korenie), nezabudneme na poslednú ingredienciu a to pivo. Všetko dôkladne premiešame a do takto pripravenej marinády vložíme mäso, aby bolo ponorené. Marinujeme po dobu nevyhnutne nutnú a to aspoň 1 deň, v tomto prípade platí čím dlhšie, tým lepšie.

Grilovanie na grile Weber Spirit: Rozpálime gril na 100 - 150 °C po stranách plynových horákov a stredový necháme vypnutý. Mäso nie je potrebné z prudka zaťahovať, stačí položiť do stredu grilu a grilovať na nízky až stredný plameň na nepriame grilovanie po dobu 1 hodiny (tepelná úprava sa odvíja od veľkosti a veku použitého druhu mäsa). Hovädzie rebierka nezabudnite obracať a riadne potierať zvyšnou marinádou.  

Podávame s BBQ omáčkou podľa vlastných chutí, grilovanou cibuľou, cesnakom a zemiakmi.

Chilli-Shop.sk Vám prajú dobrú chuť!


Grilovaná hovězí žebírka na grilu WeberGrilovaná hovězí žebírka na grilu Weber
Grilovaná hovězí žebírka na grilu WeberGrilovaná hovězí žebírka na grilu Weber
Grilovaná hovězí žebírka na grilu WeberGrilovaná hovězí žebírka na grilu Weber
Grilovaná hovězí žebírka na grilu WeberGrilovaná hovězí žebírka na grilu Weber
 
Grilovaná hovězí žebírka na grilu WeberGrilovaná hovězí žebírka na grilu Weber
Grilovaná hovězí žebírka na grilu WeberGrilovaná hovězí žebírka na grilu Weber
 

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek