Hamburger na grile Weber

Ingredience

    • 700 g mletého mäsa (karé, stehno, sviečková)

    • 4 plátky syra (najlepšie Cheddar)

    • 4 burgerové žemle

    • hrubá soľ a čierne mleté korenie

    • 4 plátky bylinkového masla

    Na oblohu použijeme:

    • 4 listy ľadovej šalátu (hlávkového, rukoly)

    • 4 plátky surovej alebo grilovanej cibule

    • paradajky plátky

    • domácu omáčku salsa roja (miesto kečupu)

    • majonéza

Postup přípravy

Hamburger na grile, poriadne šťavnatý si môžete dopriať aj Vy, prípravu hamburgeru na grile zvládne naozaj každý!


Recept na pravé domáce burgerové žemle ktoré sa Vám pri príprave hamburgerov môžu hodiť, nájdete pod týmto odkazom: Recept na Americké domáce hamburgerové žemle

Tajomstvom dobrého hamburgera je použitie kvalitného kusu mäsa. V našom prípade sme použili hovädzie a bravčové karé. Správny hamburger by mal obsahovať aspoň 20% tuku, aby bol šťavnatý!

Navlhčite si ruky rozdeľte mäso na 4 diely. Z každého dielu utvorte jeden bochník do ktorého vtlačte plátok bylinkového mäsa a potom ho zabaľte, nezabudnite osoliť hrubou soľou a okoreniť. Pripravte gril na priame grilovanie (vysokú teplotu okolo 200 - 250 °C). Rošt na grile Weber nezabudnite po dosiahnutí potrebných teploty ešte prejsť kefou a riadne naolejovať. Hamburgery rozložte na rozpálený rošt a grilujte z každej strany po dobu 6 - 8 minút (čas grilovania a stupeň prepečenia je závislé na danom grile, teplote a predovšetkým použitého druhu a výške mäsa), aby boli stredne prepečené. Teplota vo vnútri hamburgru by mala byť pri strednom prepečeni najmenej 71 °C, aby sme zabránili prípadným problémom so salmonelou.

Hamburgerové žemle, potrite rozpusteným bylinkovým maslom a pečte ich na grile po dobu 1 až 1 a pol minúty.

Paradajky pokrájane na plátky môžete spoločne s cibuľou tiež ugrilovať. Na grile Weber možno zeleninu opekať na priamom grilovani počas 8 minút. Nezabudnite zeleninu ľahko okoreniť a osoliť, aby dostala výraznejšiu chuť!

Na dolnú polovicu placky dajte list šalátu, naň plátok cibule a plátok paradajky. Navrch hamburgeru položteroztavený syr a dochuťe omáčkou salsa roja a majanézou, prikryte hornou polovicou placky a môžete servírovať.

Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
 
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
 
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
 
Hamburger na plynovém grilu WeberHamburger na plynovém grilu Weber
 

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek