Rib eye steak s bylinkovým maslom I
Ingredience
-
-
Rib-eye steak (tenderizovaný, uležaný)
-
hrubozrnná soľ
-
čerstvo namleté čierne korenie
-
olivový olej
-
bylinkové máslo
-
korenená omáčka
-
cibuľový dip
-
horčicový dip
-
Postup přípravy
Hovädzi rib-eye steak nakrájame aspoň 3-5 cm široký, udrží lepšie šťavnatosť a pochutnáte si na poriadnej flákote mäsa. Mäso osušíme kuchynskou papierovou utierkou, v žiadnom prípade mäso neumývame pod vodou. Mäso z oboch strán potrieme olivovým olejom, osolíme hrubozrnnou soľou a čerstvým mletým korením najväčšie hrubosti a korenia vtlačíme z ľahka do mäsa.
Takto pripravený hovädzí steak grilujeme na plynovom grile Weber Spirit pri teplote 200 °C na priame grilovanie po dobu 3 - 4 minúty z každej strany. Doba tepelnej úpravy je závislá na výške a veľkosti mäsa, tiež na stupni prepečenia. Odporúčame steak medium rare, maximálne medium, kedy je mäso skoro celé hnedé a prepečené, stred by mal zostať ružovkastý.
Stupeň prepečenia môžete spoznať pomocou vpichovacieho teplomera, avšak pre skúsenejších grilmaniakov postačí grif jedným prstom. A to tak, že ukazovákom stlačíte stred mäsa, pokiaľ je na pohmat mäkké a prst jednoducho zaboríte je stred mäsa v surovom stave. Po 2 minútach môžete vyskúšať znovu, kým stred na dotyk nie je akurát. To však musíte natrénovať sami.
Ugrilovaný Rib-eye steak preložíme na vopred predhriaty tanier a necháme 3 - 4 minútky odležať - rozprestrieť šťavu po celom kuse mäsa. Bylinkové maslo krájame na plátky, ktoré kladieme na mäso. Podávame s korenenou omáčkou, cibuľovým alebo horčičným dipom.
Chilli-shop.sk Vám prajú dobrú chuť!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €