Kurča na plechovke s pivom a bylinkovým maslom
Ingredience
-
celé chladené kurča
-
bylinkové maslo
-
bylinkový olej
-
bylinkovú soľ
-
omáčku Jolokia, Moruga mučíto
-
pivo v plechovke
-
alobal
Postup přípravy
Celé umyté kurča osušíme. Opatrne odrhneme alebo odrežeme kožu z pod kuracích pŕs. Vložíme pár plátkov bylinkového masla. Celé kurča potom okoreníme bylinkovou soľou a zľahka pokvapkáme a potrieme olejom. Takto ochutené a pripravené kurča na grilovanie nasadíme na pivnu plechovku, ktorú nezabudneme otvoriť a zliať z nej minimálne 1/3 jej objemu piva. Plechovku z hygienických dôvodov môžeme ešte zabaliť do alobalu (nezabudnite urobiť v alobale otvor, aby mala kam unikať para).
Kurča na pivnej plechovke na grile Weber grilujeme po dobu 1,5 - 2 hodiny a to pri teplote 150 ° C na nepriame grilovanie. Rozpálime dva postranné horáky a uprostred necháme horák vypnutý, kde umiestnime kurča na pivnej plechovke. Kurča nezabudnite potierať marinádou, ktorú si môžete vyrobiť z omáčky Jolokia alebo Moruga mučíto a to tak, že dve polievkové lyžice rozmiešame spoločne s bylinkovým olejom.
Takto pripravované kurča na pivnej plechovke na grile Weeber chutná najlepšie samotné, avšak nemožno nepohrdnuť aj opečenou bagetou, potretú maslom.
Chilli-Shop.sk Vám praje dobrú chuť!
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €