Recept na plnené tortily mexickou zmesou

Ingredience

  • 0,5 kg kuracieho mäsa

  • 1 paradajková šťava alebo pretlak

  • 4 paradajky

  • 2 polievkové lyžice kečupu

  • 2 väčšie papriky

  • biela kapusta

  • mrkva

  • 2 cibule

  • 1 pór

  • 5 stredných chilli papričiek alebo sušené chilli

  • 0,5 kg fazule - najlepšie uvariť čerstvé

  • chilli korenie podľa vlastnej odvahy

  • sterilizovaná kukurica

  • cesnak, podľa chuti

  • čierne korenie

  • oregano

  • bazalka

  • olej

  • soľ

  • solamyl

Postup přípravy

Ak používame čerstvo varené fazuľky, namočíme si ich deň vopred, aby boli rýchlejšie uvarené.

 

Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme, pridáme (podľa chuti) štipľavú papriku, olej a trochu solamylu. Necháme odležať najlepšie cez noc. Druhý deň na rozpálenej panvici s trochou oleja mäso sprudka opečieme a po dopečení mäso odstavíme. Na zvyšnom tuku na panvici orestujeme najskôr pokrájanú kapustu, mrkvu, keď zelenina ľahko zmäkne pridáme paradajky, papriku, cibuľu, pór, cesnak a necháme dusiť, podlievame vodou. Keď je zelenina takmer mäkká, pridáme paradajkovú šťavu alebo pretlak, 2 lyžice kečupu, varenú fazuľu, sterilizovanú kukuricu. Okoreníme, osolíme podľa chuti a pridáme korenie. Ľahko prevaríme. Zmes by mala byť hustejšia, aby nám nevytekala z tortily.

 

Recept na domáce tortily

 

Suroviny na prípravu domácich tortíl:

  • 125 ml vlažnej vody

  • 50g masti

  • 1 lyžička soli

  • 2 hrnčeky hladkej múky

Ďalší recept:

  • 8 lyžíc vlažnej vody

  • 1,5 lyžičky soli

  • 4 lyžice oleja

  • 275g hladkej múky

Postup prípravy domácich tortíl:

 

Cesto nemusí kysnúť, preto po zamiešani cesto vyberieme a vyvaľkáme tenké tortily. Pečieme nasucho, rýchlo po oboch stranách na panvici. Potom ich buď ihneď plníme, alebo ich zabalíme do nepriedušného obalu, aby nám netvrdla.

 


Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek