Paradajková chilli omáčka z Dorset Naga a NagaBon

Ingredience

  • 1 kg vyzretých paradajok
  • Extrémne štipľavé odrody chilli papričiek NagaBon Jolokia, Habanero, Bhut Jolokia
  • Voda na podlievanie 
  • Citrónová šťava, alebo limetka
  • Trstinový cukr
  • Soľ 

Postup přípravy

Paradajky vložíme do hrnca a sparíme vriacou vodou, aby sme ich mohli olúpať. Potom ich pokrájané dusíme v hrnci tak dlho, kým nie sú rozvarené (kontrolujeme aby sa nám nevyvarila všetka šťava, podlievame vodou) Na urýchlenie doby varu nám pomôže tyčový mixér, ktorým paradajky rozmixujeme do hustého pyré. Potom začneme pomaly pridávať ostatné ingrediencie ako je cukor a soľ - dochutíme podľa vlastnej ľubovôle (niekto má rád sladšie, niekto viac slané). Nezabudneme kvapnúť trochu citrónovej, alebo limetovej šťavy.

Úplne nakoniec pridáme chilli papričky a celú zmes znovu rozmixujeme a krátko povaríme. Ešte raz dochutíme - to už však nebude taká zábava, pretože Vám v tejto chvíli zhoria ústa.


Máte rádi nezameniteľnú chuť ostrých chinense chilli papričiek? Práve pre vás - vyznavačov netradičných chutí doplnených o netradičnú a dlho trvajúcu štipľavosť pripravujeme z najštipľavejšej chilli papričky Trinidad Scorpion Moruga prémiovou omáčku Moruga Mučíto.

Vrelo doporučujeme vyzkúšať niektoré z najštipľavejších chilli korení z našej ponuky! Máte radi vy alebo niekto z Vášho okolia veľmi štipľavé? Uvažujete nad originálnym a zároveň zmysluplným darčekom? Venujte najštiplavejšie chilli korenie, sušené papričky alebo chilli omáčky v exkluzívnej darčekovej krabičke!

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek