Habanero mix koření 50g

Habanero mix koření 50g

  • Druh:Chilli korenie
  • Pôvod:Mexiko
  • Štipľavosť:

  • Číslo produktu:301
  • Strážny pes:Zapnúť
  • Dostupnosť:skladem
  • Cena s DPH:3,17 
ks

Mexické Habanero chilli papričky patria medzi najznámejšie veľmi štipľavé feferónky.

Do roku 2005 bolo Habanero označované za najštiplavejšiu papričku na svete. Odborné pramene uvádzajú, že niektoré Habanero odrody(RedSavina)obsahujú až 580 tis. Scovilleho jednotiek pálivosti (SHU).


Mleté Habanero možno využiť na prípravu šalátov, omáčiek a ako dochuťovadlo do všetkých pokrmov vďaka svojej delikátnej aromatickej chuti a vôni.

Zloženie: mleté papričky Habanero, mleté papričky De Arbol, mleté papričky Ground Black

Pálivosť: dosahuje až 25 000 SHU

Hmotnosť: 50 g

Habanero

Habanero (Capsicum chinense Jacquin) (pôvod slova pochádza zo španielskeho Havana) jednou z viacerých štipľavejšich druhov. Nezrelé habanero je zelené, v priebehu zrenia mení svoju farbu. Najznámejšie farby sú červená, žltá, oranžová, hnedá, fialová, najväčšou zaujímavosťou je Habanero White (biela). Typické zrelé habanero je 2-6 cm veľké.

Pôvod papričiek je pravdepodobne z Kuby, odkiaľ sa paprička dostala na Yucatán, kde sa jej ročne zožne zhruba 1.500 ton. Ďalšími miestami, kde sa vo väčšom množstve pestuje, sú Belize, Kostarika a niektoré štáty USA (Texas, Idaho a Kalifornia).


Štipľavosť papričky a jej delikátna chuť z nej robí veľmi populárnu prísadu omáčiek a jedál.

U nás môžete tiež objednať semienka Habanero odrôd:


Chilli novinky
z Facebooku

Dobrý den vespolek!Jedna archivní, 7.4.2012, pět měsíců před zahájením výroby Moruga Mučíto. Na začátky, dobu pokusů a omylů, jsou ty nejlepší…



Dobrý den vespolek!

Jedna archivní, 7.4.2012, pět měsíců před zahájením výroby Moruga Mučíto. Na začátky, dobu pokusů a omylů, jsou ty nejlepší vzpomínky! ;-) :D
www.seminka-chilli.cz/chilli-omacky/ Více infomací…

Dobrý den vespolek! Využili byste možnosti šetrné přepravy sazenic kurýrem MESSENGER při ceně 160,- za zásilku? Zajímá nás Váš…

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek