Kayenský pepř 13 ml

Kayenský pepř 13 ml

  • Druh:Chilli korenie
  • Štipľavosť:
  • Číslo produktu:337
  • Strážny pes:Zapnúť
  • Dostupnosť:skladem
  • Cena s DPH:1,59 
ks

Kayenské korenie

 

Kayenské korenie sú mleté sušené papričky Cayenne. Označenie korenia vzniklo v minulosti chybným prekladom slova pepper, ktoré znamená paprika nie korenie. Vyskúšajte kvalitné Kayenské korenie od špecialistov na štipľavé! Zaujímajú Vás štipľavejšie korenia? Medzi štipľavejšie patrí Habanero korenie, Bhut Jolokia, Trinidad Scorpion Butch Taylor a Trinidad Scorpion Moruga.

Tie si môžete vybrať v kategórii chilli korenie.

Kayenské (kajenské) korenie dosahuje pálivosti až 45 000 SHU, ktorá je pre bežného konzumanta pomerne vysoká. Preto odporúčame pri dávkovaní kayenského(kajenského) korenia postupovať obozretne!

Kayenské korenie by malo byť vnímané ako základne korenie vo Vašej kuchyni.

Vyskúšajte kayenské korenie a zistíte, že ním môžete nahradiť bežnú štipľavú papriku aj mleté čierne korenie.

Obsah balenia: 50 g mletých kayenských papričiek

 

Krajina pôvodu: USA

 

Vnútorné použitia kayenského korenia je vhodné pre:

  • Modriny, hematóm

  • Kŕčové žily

  • Trombózy

  • Srdcové arytmie (kapsaicín funguje ako prírodný blokátor kalcia)  

  • Omrzliny - Je popísaný prípad, keď v 19. storočí aplikácie kayanského korenia niekoľkokrát denne zachránila jedného kočiša pred amputáciou nôh kvôli omrzlinám

  • Otrava z potravín - ostré chilli papričky ničí baktérie Vibrio vulnificus - pôvodca otravy, Escherichia coli, Shigella, Salmonella

  • Usadzovanie hlienov v pľúcach - štipka kajanského korenia do jedál pomáha uvoľňovať hlieny


Vonkajšie použitie kayenského korenia je vhodné pre:

  • Podchladenie - aplikácia rozomleté čili papričky na chodidlá

  • Rezné rany - kayenské korenie pomáha zastaviť krvácanie

  • Omrzliny - pripravuje sa slabý odvar z červených papričiek. Pol šálky červených papričiek sa varí sedem minút v 2 a pol litra vody. Potom sa precedí a po dosiahnutí prijateľnej teploty sa ním omývajú postihnuté miesta na koži.


Štipľavá zložka v kayenského korenia sa nazýva kapsaicín (nesprávne kapsicín,capsaicin) je rastlinný alkaloid ktorého chemický názov je 8-metyl-N-vanillyl-6-nonenamid a vzorec potom C 18 H 27 NO 3.Pre cicavce vrátane človeka vyvoláva pocit štípania pri styku zo zliznicou a vyvoláva pocit štípania v každom tkanive, s ktorým príde do styku. Kapsaicín a teda aj kayenské korenie má preukázateľné termogénne účinky, ktoré sú základom pre spaľovanie tuku.

Pre svoju perfektnú paprikovú chuť a decentnú štipľavosť odporúčame kayenské korenie používať namiesto obyčajnej štipľavej papriky. Hľadáte kde kúpiť kayenské korenie? Potom ste tu správne.

Chilli novinky
z Facebooku

Novinky na e-mail

Prihlaste sa pre odber noviniek