Kuře na grilu na plechovce s pivem
Použité ingredience na grilované kuře
- plechovka s pivem
- 1 kura (1,5 kg)
- obľúbená zmes grilovacieho korenia (odporúčame Chipotle mleté alebo Kayenský pepř)
- bylinkové maslo
Príprava grilovaného kuraťa:
Otvoríme plechovku s Vaším obľúbeným pivom a odlejeme polovicu obsahu, obalíme ju do alumíniovej fólie a postavíme na rovnú plochu stola. Gril pripravíme na nepriame grilovanie (na strednú teplotu cca 150 °C).
Umyté kurča osušíme papierovým obrúskom. Riadne mäso nakoreníme grilovaciou zmesou, v dutine a na povrchu, môžeme tiež okoreniť pod kožou a pridať niekoľko plátkov zmäknutého bylinkového masla. Takto pripravené mäso nabodnite na plechovku od piva, ako je zrejmé z galérie fotografií.
Kurča opatrne položte na rozpálený gril a oprite ho o stehienka.
Grilované kurča na pivnej plechovke je hotové zhruba za dve hodiny. Približne 20 minút pred koncom grilovania môžete pridať na teplote a potierať barbecue omáčkou. V našom prípade sme použili omáčku Habanero mučíto.
Pokiaľ máte radi chrumkavú kôrku, tento recept je pre Vás tou najlepšou voľbou. Aj keď je kuracie mäso suchšie, takto pripravené kuracie mäso je stále šťavnaté, rovnako ako u grilovaní celých kuracích pŕs.
Chilli-Shop.sk odporúča grilované kurča na plechovke s pivom!
Zháňate inšpiráciu pred nadchádzajúcou grilovaciou sezónou? Nechajte si poradiť kvalitný plynový gril, ktorý Vás určite nesklame. Odporúčame grily Weber od wgrills.cz
Chilli novinky
z Facebooku
Prihlásenie
Nákupny košík
- Váš nákupny košík je prázdny.
- Položiek v košíku: 0
- Celkom zaplatíte: 0,00 €